Talanoaga Fa'atekinolosi: Vaega Uila mo Tagata Amata

O le fa'atauina o se uila fou po'o mea fa'aoga e masani ona fa'alavelave i le tagata fou;o tagata faigaluega i le faleoloa e foliga mai e ese le gagana.E toetoe lava a leaga e pei o le taumafai e filifili se komepiuta patino!

Mai la matou va'aiga, o nisi taimi e faigata ai ona iloa le taimi matou te fa'aogaina ai le gagana i aso uma ma le taimi matou te see atu ai i fa'amatalaga fa'apitoa.E tatau ona tatou faia ni fesili ina ia mautinoa o loʻo tatou i ai i luga o le itulau e tasi ma se tagata faʻatau ma malamalama lelei i mea o loʻo latou sailia, ma e masani lava o se mea o le mautinoa tatou te malilie i le uiga o upu o loʻo tatou faʻaogaina.Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi taimi tatou te maua ai tagata e fesili mo se "uili," ae na o le pau lava le mea latou te manaʻomia o se paʻu fou.I le isi itu, e matua le mautonu lava o matou foliga pe a matou tuuina atu i se tasi se "rim," a o latou sailia moni se uili atoa.

O lea la, o le talepeina o le gagana ose la'asaga taua lea i so'otaga manuia i le va o tagata fa'atau faleoloa uila ma tagata faigaluega faleoloa uila.I lena tulaga, o le lisi lenei o loʻo tuʻuina atu ai se vaeluaga o le tino o le uila.

Fa'asolo i lalo i le pito i lalo o lenei itulau mo se ata vitio o le tele o vaega tele o uila.

Ua muta le pa- o fa'alava fa'ai'u fa'apipi'i i pito o nisi fa'amau mafolafola ma fa'amau fa'ae'e e maua ai se isi nofoaga e malolo ai ou lima.

puipui pito i lalo- o le aoina o pa'u polo ma le milo o lo'o i totonu o le atigi puipui pito i lalo o le fa'avaa, lea e maua ai le fa'aogaina o le "'a'ai" lea e liliu ai lima o lima.

Fa'a'u'u- fa'alava filo e ono iai pe leai fo'i i luga o le fa'avaa uila e maua ai se nofoaga e fa'apipi'i ai mea fa'aoga e pei o pusa fagu, fata uta, ma fa'amau.

Fale- ole igoa fa'alelei mo le fa'amau fagu vai.

Kaseti- o le aoina o mea e fa'apipi'i i le uili pito i tua i le tele o uila fa'aonaponei (silasila i le "Freewheel").

filifili filifili- o mea fa'aoga o lo'o fa'apipi'i i le lima taumatau o lo'o latalata ile pito i luma ole uila.O se uila e lua ona filifili e fai mai e iai se “gaomea e lua;”o se uila e tolu ona mama filifili e fai mai e iai le “tolu crank”.

Cog- o se mea e tasi i luga o se kaseti po'o se fuifui mea e fa'aogaina ai le uili saoloto, po'o le mea e tasi i tua i luga o se uila fa'amau.

Pi'i lima- fa'a vili i totonu o pedal;o nei fa'amau i luga o le pito i lalo fa'amau.

Cyclocomputer- o le upu fa'alelei e mana'omia mo le saosaoa/odometer fa'aeletoroni.

Fa'atautala- le masini o lo'o fa'amauina i le fa'avaa e fa'atautaia ai le galuega o le fe'avea'i o le filifili mai le tasi mea fa'aoga i le isi pe a e fesuia'i fa'avili.O lederailer pito i lumae taulimaina le fesiitaiga o au mama filifili ma e masani ona pulea e lou sifi lima agavale.O letua derailere fa'afoeina le fesiitaiga o lau kaseti po'o le uili sa'oloto, ma e masani ona pulea e lou sifi lima taumatau.

Fa'amau fa'amau- o se vaega o le fa'avaa o lo'o fa'apipi'i ai le fa'ata'avale pito i tua.E masani lava o se vaega tu'ufa'atasia o le fa'avaa i luga o uila u'amea ma titanium, ae o se vaega tu'ufa'atasi, e mafai ona sui i pasika alumini ma carbon fiber.

Pa'u pa- o le ituaiga o au e maua i luga o uila tuuga auala, faatasi ai ma pito fa'a'afali'o fa'ata'amilosaga e fa'alautele i lalo o le pito i luga, vaega mafolafola o le pa.

Tu'u ese- o fa'ailoga U-foliga i tua o le fa'avaa uila, ma pito i lalo o vae tui pito i luma, lea e fa'amau ai uili.E taʻua lea aua afai e te tatalaina faʻamau o loʻo taofi ai se uili, o le uili e "paʻu i fafo."

Meafaigaluega tumau- ose ituaiga uila e tasi le mea e fai ae leai se uili saoloto po'o se kaseti/freehub, o lea e le mafai ai ona e folau.Afai e feoai uili, e tatau ona e viliina.“Fixie” mo se faapuupuuga.

pa mafolafola- o se au'u e la'ititi pe leai se pi'o aga'i i luga po'o lalo;o nisi pa mafolafola o le ai ai se pi'o i tua teisi, po'o le "salu."

tui- o le vaega vae-lua o le faʻavaa o loʻo taofi ai le uili pito i luma.O lepaipa fa'atonuo se vaega o le tui e fa'alautele atu i totonu o le fa'avaa e ala i le fa'agaau ulu.

Fa'avaa- o le vaega autu o le fausaga o le uila, e masani ona faia i le uamea, alumini, titanium, poʻo le alava carbon.E aofia ai afaagaau pito i luga,faagaau ulu,faagaau i lalo,atigi puipui pito i lalo,paipa nofoa,nofonofo, mafilifili tumau(tagai i le ata).O se fa'avaa ma le tui fa'atau atu e tu'ufa'atasia e ta'ua o le aseti fa'avaa.图片1

tino Freehub- o se vaega o le fa'aoga i luga o le tele o uili pito i tua, e maua ai le fa'aogaina o le gataifale e fa'afeiloa'i ai le mana i lau uili pe a e viliina i luma, ae fa'atagaina le uili tua e liliu sa'o pe a e viliina i tua pe le viliina.O lo'o fa'apipi'i le kaseti i le tino freehub.

Uili fua- o le aoina o mea fa'apipi'i i le uili pito i tua o lo'o maua i le tele o uila tuai ma nisi o uila pito i lalo fa'aonaponei.O mea uma e lua ma le fa'aogaina o le gataifale o se vaega o le vaega o le freewheel, e ese mai i kaseti, lea o mea e malosi ai, e le minoi, ma o le fa'aogaina o le gataifale o se vaega o le uili.

Headset- o le aoina o pa'u o lo'o tu'u i totonu o le fa'aulu ulu o le fa'avaa uila;e maua ai le foeuli lamolemole.

Hub- o le vaega tutotonu o se uili;i totonu o le ogatotonu o loʻo i ai le axle ma polo bearings.

susu- O se tama'i nati fa'a'apa'au o lo'o fa'amauina se lauga i luga o le au'ili o se uili.O le liliuina o susu ma le fa'auila o le mea lea e mafai ai ona fetu'una'i le vevesi i totonu o lau, ina ia "fa'amaoni" le uili, o lona uiga ia mautinoa o le uili e lapotopoto atoatoa.

Rim- o le pito i fafo "hoop" vaega o se uili.E masani ona faia i le alumini, e ui lava e mafai ona faia i le uamea i luga o nisi o uila tuai pe maualalo, pe faia i le alava carbon i luga o nisi uila tuuga maualuga.

Fa'amavaepeRim lipine- o se vaega o mea, e masani lava o ie, palasitika, po'o se pa'u, e fa'apipi'i fa'ata'amilo i fafo o le au'au (i le va o le auvai ma le fa'agaau totonu), e puipuia ai pito o laugutu mai le tu'ia o le fa'agaau totonu.

Riser pa- o se ituaiga o au e iai le foliga “U” i le ogatotonu.O nisi fa'apapa fa'aa'e e matua'i papa'u le “U”, e pei o nisi o uila mauga ma le tele o uila fa'asoso'o, ae o nisi e matua loloto lava le “U” fa'atusa, pei o nisi o pasika ta'avale.

nofoa nofoa- o le upu manaia e sili mo le "nofoa."

Fa'ailoga nofoa- o le tootoo e faʻafesoʻotaʻi le nofoa nofoa i le faʻavaa.

Fa'amau nofoa- o le kola o loʻo i le pito i luga o le nofoa faʻamau i luga o le faʻavaa, lea e taofi ai le nofoa i le maualuga e manaʻomia.O nisi fa'amau o nofoa e iai se fa'aola vave e mafai ai ona fa'afaigofie, e leai se mea faigaluega, a'o isi e mana'omia se meafaigaluega e fa'amau pe tatala ai le fa'amau.

Po'a- o le vaega e fa'afeso'ota'i le fa'amau i le fa'avaa.Aua ne'i ta'ua lenei mea o le "gooseneck," se'i vagana ua e mana'o e fa'amalamalama lelei o oe o se tagata fou e leai se malamalama.E lua ituaiga o la'au, e leai se filo—e pipii i fafo o le faagaau u'a o le tui, ma filo, o lo'o fa'amauina e se fa'alava fa'alava fa'alava i totonu o le fa'aau o le tui.

uili- o le fa'apotopotoga atoa o le fa'aoga, tautala, susu, ma le au.


Taimi meli: Iuni-22-2022